Zo ziet een dagje Youseum eruit met het gezin!

17 December, 2021

IMG_8462

Onlangs hebben Joep, Sanne en Sophie van blog Reiskoe onze locatie in Westfield Mall of the Netherlands, Leidschendam voor het eerst bezocht! Hieronder lees je alle ins en outs over hun bezoek:

Wij zijn dol op Instagrammusea en toen we besloten om weer eens een weekendje naar Den Haag te gaan met onze dochter, stond Youseum in Leidschendam hoog op ons lijstje om te bezoeken.  

We hadden Youseum Amsterdam al een paar maanden eerder bezocht tijdens een bezoek aan onze hoofdstad en waren dus benieuwd of we net zo’n leuke middag in Den Haag zouden hebben als in Amsterdam.  

We rijden al vroeg weg uit Tilburg, zodat we ruim voor de openingstijd van tien uur bij het winkelcentrum Westfield Mall of the Netherlands zijn. We parkeren onze auto (gratis) op de ruime parkeerplaats van de shopping mall en zijn onder de indruk van hoe mooi deze shopping mall is.  

We zien prachtige versieringen in de shopping mall en alles ziet er nog helemaal nieuw uit. We kunnen ons voorstellen dat het hier een feestje is als je van shoppen houdt. Overigens heb je hier ook genoeg leuke eettentjes zitten, waardoor je voor of na een bezoek aan Youseum hier prima kunt lunchen met het gezin! 

Na een kopje koffie gedronken te hebben in het winkelcentrum lopen we iets voor tien naar Youseum toe, waar het nog vrij rustig is. Op een ander gezin na zijn we de enige wat ervoor zorgt dat we de ruimtes binnen bijna voor onszelf hebben. Bij binnenkomst worden we vriendelijk verwelkomd en kunnen we onze spullen opbergen in een kluisje.  

We krijgen een pasje waar we ons mailadres aan kunnen koppelen, zodat we binnen met deze pas een aantal fototoestellen kunnen activeren en de foto’s gelijk op onze mail binnenkomen. Superhandig uiteraard, omdat je op deze manier gelijk een aantal leuke foto’s online hebt.  

Toch adviseren we ook om zelf een telefoon of fototoestel mee te nemen, omdat niet in alle ruimtes fototoestellen aanwezig zijn en je zo naar hartenlust foto’s kunt schieten van je kinderen en jou.  

Na een korte uitleg binnen over hoe alles werkt in Youseum gaat er ineens een deur open in een groot telefoonscherm en lopen we de eerste ruimte binnen. In totaal zijn er dertig verschillende installaties waar je leuke foto’s kunt nemen in Youseum. Onze dochter ziet het als één grote speeltuin en wij vinden het ook helemaal leuk om op de verschillende plekken foto’s te schieten. 

IMG_8448

We maken grappige foto’s in de wasserette, waarbij we als ouders nog enige moeite moeten doen om op tijd in de wasmachines plaats te nemen, voordat de foto genomen wordt.  

Ook is er een gedeelte waar je TikTok filmpjes kunt opnemen. We zien hier een aantal oudere meisjes helemaal los gaan om het perfecte filmpje op te nemen. Dat is ook het mooie aan het concept dat het zowel voor jonge als voor oudere kinderen een leuke activiteit is.  

We moeten af en toe onze dochter afremmen, omdat ze steeds weer nieuwe ruimtes ziet en nieuwe dingen en we haar zo nu en dan niet bij kunnen houden.  

Hoogtepunt voor onze dochter is het grote zwembad vol met plastic roze ballen inclusief glijbaan. Voor haar is het hier één grote speeltuin en ondertussen nemen we af en toe een foto van haar samen met ons.  

IMG_8467

We zijn ruim een uur binnen en laten bij het zwembad nog een leuke foto afdrukken die gemaakt is in het museum van ons gezin in de wasserette. Een leuk aandenken aan een leuke ochtend in Youseum. Wij zijn helemaal fan! 

Youseum ligt op tien minuutjes rijden van het centrum van Den Haag. Den Haag is sowieso een aanrader voor een stedentrip met kinderen. Er is enorm veel te doen voor kinderen en je kunt je hier makkelijk een heel weekend vermaken met je gezin. Zowel in de zomer als in de winter is een bezoek aan Den Haag een aanrader! We schreven over de stad al eens de blog Den Haag met kinderen, waarin we alle activiteiten voor gezinnen van de stad op een rijtje hebben gezet.