Youseum’s Cocktail Walk: Lift Your Spirit

28 April, 2022

sketch-1648306395545

Hey YOU!

Ben jij een fan van drag, muziek en cocktails? Say no more. Youseum’s Cocktail Walk: Lift Your Spirit vindt plaats op 7 mei en in deze blog vertellen we je er alles over.

Voor degenen die niet bekend zijn met de term drag: het verwijst naar de uitvoering van mannelijkheid, vrouwelijkheid of andere vormen van genderexpressie. Een drag queen is meestal een mannelijk persoon die vrouwelijkheid uitdrukt en een drag king is meestal een vrouwelijk persoon die mannelijkheid uitdrukt. 

Er bestaan verschillende verhalen over hoe drag is ontstaan. Waarschijnlijk stamt het uit de late 16e en vroege 17e eeuw, toen rollen in het theater enkel door mannen vertolkt mochten worden. Vrouwen droegen in die periode lange, zware jurken, waardoor mannen het gevoel hadden dat ze de jurk met zich mee moesten slepen. Zo is waarschijnlijk de term drag ontstaan (drag = slepen). Anderen geloven dat de term drag staat voor dressed as a girl. De eerste drag queen zou John Cooper zijn geweest in de 18e eeuw, met de naam Prinses Seraphina. Geleidelijk aan werd drag bekender en populairder, wat resulteerde in verschillende drag bars en evenementen die tot op de dag van vandaag nog steeds worden georganiseerd.

Bij Youseum bewonderen we alle drag kings en queens en we willen deze liefde zoveel mogelijk verspreiden. Daarom organiseren we weer een Lift Your Spirits evenement

Waar: Weesperzijde 150, Amsterdam

Wanneer: Zaterdag 7 mei, 19:00 uur

Waan je door diverse Youseum kamers in de vorm van een soort kroegentocht. Vier verschillende kamers bieden ieder hun eigen drag-entertainer, een kenmerkende cocktail en een kleine hap. Geniet 20 minuten van elke ervaring voordat je wordt uitgenodigd om naar de volgende kamer te gaan. Beëindig de tour in de ballenbak waar een afterparty wordt georganiseerd met DJ, waar je nog meer foto’s kunt maken en kunt dansen. Geloof ons: dit wil je niet missen, dus zorg dat je verzekerd bent van een aantal tickets via de volgende link:

https://www.eventbrite.nl/e/youseums-cocktail-walk-lift-your-spirit-tickets-305514460977