Youseum: Één Visie, 10.000 Bezoekers

3 June, 2020

Музеи для посещения в Амстердаме

We hebben het in onze blogs al gehad over het verhaal van Youseum. Hoe onze oprichter Koen een idee kreeg waarmee het allemaal begon. Vandaag is Joep aan de beurt, mede-oprichter en neef van Koen. Samen hebben ze in sneltrein vaart een van de coolste musea van Amsterdam opgericht.

Музеи для посещения в Амстердаме

In September 2018 was Joep bijna klaar met zijn tweede master in Energy en Environmental Sciences aan de Universiteit van Groningen. Hij had geen idee wat hij hierna ging doen.

‘’Ik wist dat ik een positieve invloed op het leven van anderen wilde hebben. Ik wilde iets ondernemen dat creatief en tegelijkertijd een beetje gewaagd was’’ zegt hij. ‘’Maar ik wist niet hoe ik dit moest waarmaken.’’

Музеи для посещения в Амстердаме

Dezelfde dag dat Joep klaar was met zijn master, belde zijn neef Koen hem vanuit New York. Enthousiast vertelde hij hem over Instagram musea die Amerika snel overnamen.

Koen vertelde ook dat het niet lang meer ging duren voordat het ook in Europa los ging barsten. ‘’We moeten dit ook naar Nederland brengen’’ zei Koen. ‘’We kunnen een van de meest innovatieve musea van Amsterdam bouwen.’’

Joep dacht er de dagen na het telefoontje over na, terwijl hij zijn diploma en vrijheid met zijn vrienden vierde. En paar weken later op de dag dat hij zijn officiële diploma in ontvangst nam, belde Koen hem weer.

Музеи для посещения в Амстердаме

‘’Het gaat gebeuren,’’ zei Koen  ‘’en we gaan het samen doen. We gaan er een heel vet museum van maken, maar met een doel. Het zal gaan over kunst maken, maar tegelijker tijd onze impact op de aarde zo klein mogelijk houden. Het zal ook gaan over bewust worden over hoe wij leven.

Joep hield zijn diploma in zijn hand en dacht aan zijn moeder, die trots op hem zou zijn als hij iets ging doen met zijn tijd, talenten en energie. Hij ging akkoord.

‘’Top,’’ zei Koen. “Kom morgen naar Amsterdam, dan gaan we aan de slag.”

things to do in Amsterdam today

Een jaar en een paar maanden na dat telefoontje hebben Koen en Joep – familie, vrienden en zaken partners – Youseum tot een enorm succes weten te brengen. En Joep verzekert dat de missie en boodschap over duurzaamheid en verantwoordelijkheid in de loop van de tijd alleen maar duidelijker is geworden.

Bij Youseum, een van de nieuwste musea in Amsterdam, draait het om de boodschap die je voor jezelf wilt creëren, online en offline 🔵

Hey YOU! Je hebt GEEN covid-19 test/vaccin bewijs nodig om onze locaties te bezoeken (wij volgende de Nederlandse regelgeving voor musea)

Koop tickets Westfield Koop tickets Amsterdam