Youseum Brengt TikTok Naar Amsterdam

18 June, 2020

TikTok Amsterdam

Goed zijn op TikTok is een absolute must aan het worden in Amsterdam.. voor locals, bezoekers en organisaties zoals die van ons. Maar het is nog niet zo makkelijk om zomaar populair te zijn op het sociale medium.

Bij Youseum hebben we onze Hero (zo heten onze gidsen) Julia benoemd tot TikTokker van ons museum. Julia heeft op haar eigen account veel volgers en weet veel ins en outs over hoe je het beste met de app kunt omgaan.

TikTok Amsterdam

In de week dat we begonnen met TikTok, hebben we grote vooruitgangen geboekt. En Julia heeft creatieve ideeën, energie en leiderschap laten zien. En dit is nog maar het begin. Het sociale media team van Youseum is blij met haar erbij.

Vandaag hebben we met Julia gesproken over haar ideeën over TikTok, Amsterdam en Youseum.

TikTok Amsterdam

Wanneer ontdekte je TikTok?

Het begon allemaal toen ik veel TikTok video’s op Instagram tegenkwam, en dit trok mijn aandacht. Ik vond ze grappig en uniek, wat ik tot de dag van vandaag nog steeds het leukst aan TikTok vind.

Dus ik heb de app ook gedownload om eens te kijken naar de video’s die de app te bieden had. Toen een vriendin voorstelde om ook een paar video’s te maken. Het duurde niet lang voordat ik super actief was, als zowel maker als gebruiker. Maar ik denk dat dat vaker zo gaat.

 

Wat is het leukste aan het medium, vergeleken met Instagram bijvoorbeeld?

Dat is zéker diversiteit van de content die erop staat. Er zijn zoveel verschillende soorten
video’s en verschillende makers zijn daar het resultaat van. Het dansen en acteren deed met denken aan Vine, R.I.P. Het gaat alleen maar om het vermaken van de kijkers en ze aan het lachen krijgen om zo hun dag een stukje leuker te maken, wat ik heel cool vind en ook belangrijk in deze tijd.

TikTok Amsterdam

Wat is het irritantste van TikTok in Amsterdam?

Mensen hebben de neiging om te veel te delen op TikTok, wat zijn voor- en nadelen heeft.

Aan de ene kant praten veel mensen over persoonlijke problemen en ervaringen die daardoor meer onder de aandacht komen. En voor sommige kijkers is het fijn om te zien dat ze eindelijk gezien of gehoord worden op het platform. Maar soms is het ook véél te persoonlijk wat er allemaal gedeeld wordt, en is het bijna tenenkrommend om naar te kijken. Dan kan het maar beter offline gelaten worden.

De technische kant van TikTok is soms ook lastig om mee te werken, hier hebben we het ook vaak over gehad in het team van Youseum. De algoritmes van de app zijn erg lastig om mee te werken omdat je niet weet welke van je video’s op de ‘for you page’ terecht komen.

Soms heb je juist heel hard gewerkt voor een video en dan krijgt hij maar 200 views. Terwijl een matige video soms in een keer ontzettend viraal kan gaan.

TikTok Amsterdam

Wat is het grootste misverstand van TikTok?

Ik denk dat de meeste mensen in Amsterdam, denken dat TikTok alleen gebuikt wordt door jonge kinderen. En dat het daardoor erg kinderachtig is. Wat ik raar vind. Want er zijn ontzettend veel TikTok-gebruikers van verschillende achtergronden en met brede interesses. Dit is ook de reden dan het tijd is voor Youseum om een goede indruk achter te laten. En waarom we allemaal super enthousiast zijn over de toekomst samen 🔵

Hey YOU! Je hebt GEEN covid-19 test/vaccin bewijs nodig om onze locaties te bezoeken (wij volgende de Nederlandse regelgeving voor musea)

Koop tickets Westfield Koop tickets Amsterdam