Hoe jij je goede voornemens voor het nieuwe jaar kan volhouden!

4 January, 2021

Ook al vieren we de start van het nieuwe jaar anders dan normaal, er is één ding dat elk jaar hetzelfde is: het maken van goede voornemens voor het nieuwe jaar. Het maakt niet uit of je dit jaar iets actiever wilt worden of dat je misschien een boek wilt schrijven. We hebben allemaal moeite om ze vol te houden. Team YOU heeft een aantal tips voor je verzameld om ervoor te zorgen dat het je dit jaar wel gaat lukken!

1. Doe het samen!

Zoek vrienden met een vergelijkbaar doel. Dit gaat je helpen om je doel tot het einde van het jaar vol te houden. Sport samen om elkaar te motiveren en deel je goede voornemens met de mensen om je heen, zodat iedereen je kan steunen om dit doel te bereiken.

2. Stel haalbare doelen voor jezelf!

Droom groot, maar focus je op je doelen. In plaats van één grote taak te volbrengen, kan je beter kleine stapjes maken. Het is gemakkelijker om dit te bereiken en zo blijf je hopelijk langer gemotiveerd.

 

3. Weg met de negativiteit!

Voordat je het nieuwe jaar begint moeten eerst je oude negatieve gedachten overboord. Deze gedachten weerhouden je er vaak van om je nieuwe doelen te bereiken. Onderzoek heeft aangetoond het opschrijven van dingen echt werkt. Dus schrijf je negatieve gedachten op en verbrand ze! 🔥

 

4. Schrijf je reis op!

Zoals je net al hebt kunnen lezen, kan het opschrijven van dingen helpen. Dus schrijf je doelen op! Koop een mooi dagboek voor jezelf en begin met het schrijven van kleine doelen, gedachten die je dierbaar zijn of dingen die je dwars zitten. Op de dagen dat je het gevoel hebt dat je niet veel hebt bereikt, is het fijn om even terug te lezen en te zien hoe ver je al bent gekomen!

5. Verandering is een proces!

En last but not least: wees niet te streng voor jezelf. Wat je goede voornemens ook zijn, het is volkomen normaal als je ze niet meteen behaalt. Zorg ervoor dat je gemotiveerd blijft en je jezelf weer herpakt, maar accepteer de weg die je moet bewandelen om je doelen te behalen. 💙

Hey YOU! Je hebt GEEN covid-19 test/vaccin bewijs nodig om onze locaties te bezoeken (wij volgende de Nederlandse regelgeving voor musea)

Koop tickets Westfield Koop tickets Amsterdam