6 MANIEREN OM PRIDE MONTH TE VIEREN

7 June, 2022

Schermafbeelding 2022-06-07 om 15.35.11

Het is juni en dat betekent dat PRIDE MONTH is aangebroken – HAPPY PRIDE allemaal! Pride is de maand waarin we over de hele wereld diversiteit, gelijkheid en zichtbaarheid vieren.

Wat betekent pride month voor Youseum? Youseum streeft ernaar dat iedereen zich welkom, veilig en geaccepteerd voelt zoals JIJ bent. We moedigen onze bezoekers aan om de echte JIJ te zijn en ervoor uit te komen. Pride month zou een herinnering moeten zijn voor ons allemaal, om van onszelf te houden en trots te zijn op wie we zijn. Dus vergeet alsjeblieft niet: JIJ bent geweldig zoals JIJ bent en WIJ HOUDEN VAN JOU!

Wij van team Youseum zijn super excited dat pride month 2022 officieel is begonnen en we kunnen niet wachten om liefde over de hele wereld te vieren met jullie allemaal. Ben jij nog op zoek naar leuke manieren om pride dit jaar te vieren? Wij hebben de zes leukste activiteiten voor je op een rij gezet.

1. Versier je huis met pride decoratie.

Pride month is natuurlijk niet compleet zonder de nodige versieringen. Koop de leukste pride versieringen in bij jouw lokale feestwinkel en dompel je huis onder in regenboog decoratie. Hang bijvoorbeeld een regenboogvlag uit voor de deur of achter je raam. Dergelijke visuele herinneringen zijn heel belangrijk om te laten zien aan anderen dat je de pride beweging steunt. 

2. Maak DIY pride kunst.

Ben je geen fan van versieringen kopen en ga je veel liever zelf creatief te werk? Bundel al je creatieve krachten dan samen om de mooiste pride kunst te maken. Ga aan de slag met verf en maak een mooie poster om achter het raam op te plakken. Of rijg kralen in alle kleuren van de regenboog aan elkaar voor een leuk sieraad. Maak je eigen pride shirt en draag deze naar een feestje of parade. Er zijn genoeg mogelijkheden om pride te vieren in de vorm van een creatieve sessie. 

pexels-sharon-mccutcheon-1566842

3. Ga naar een pride parade.

Op verschillende plekken over de hele wereld worden parades georganiseerd in de maanden juni, juli en augustus. Deze parades worden massaal bezocht en geven een gevoel van samenhorigheid. Iedereen is hier vrij om zichzelf te zijn. Echt helemaal niks is te gek! De Amsterdam Gay Pride is dit jaar in het weekend van 5 augustus tot en met 7 augustus. Nog even geduld hebben dus! 

pexels-rosemary-ketchum-2306779

4. Organiseer een mini pride parade of feestje.

Vind je het nog iets te lang duren tot de Amsterdam pride en wil je het liefst zo snel mogelijk alles uit de kast trekken? Organiseer zelf dan een mini pride parade of feestje. Moedig iedere gast aan om een outfit aan te trekken die representeert waar die persoon voor staat en vier samen de liefde.

pexels-wendy-wei-2513605

5. Speel een trivia spel om meer te leren over de LGBTQ geschiedenis. 

Hoewel pride over de hele wereld gevierd wordt door jong en oud, weten slechts weinigen hoe deze beweging is ontstaan. Pride month is historisch gezien heel belangrijk, omdat het symbool staat voor het vieren van alle soorten liefde en persoonlijke expressie. Aangezien geschiedenis niet door iedereen interessant wordt gevonden, raden we je aan om er een leuk trivia spel van te maken. Zo educate je jezelf en anderen op een leuke manier over LGBTQ.

pexels-shamia-casiano-1148572

6. Maak wat heerlijke regenboog snacks. 

Ze zeggen dat liefde door de maag gaat, dus wat is nou een betere manier om liefde te verspreiden dan via homemade snacks? Koekjes of cupcakes – verdeel het mengsel over verschillende bakjes en meng hier per bakje een verschillende voedings kleurstof doorheen. Zo creëer je een leuk regenboogeffect. Even de oven in en voor je het weet heb je de perfecte pride snack op tafel staan!

pexels-sharon-mccutcheon-3736757