6 dingen die je moet weten over Clubhouse

25 February, 2021

Clubhouse is the biggest new app

Bij Youseum zijn we gek op nieuwe trends. Het kan je vast niet ontgaan zijn dat Clubhouse helemaal hot & happening is. Maar wat is deze app precies? Youseum zocht het voor je uit! Hier zijn 6 dingen die je moet weten over de laatste sensatie in de App Store:

 

1. Snelst groeiende platform

Clubhouse bestaat al sinds maart 2020, wat de app alweer bijna een jaar oud maakt! In mei 2020 telde de app slechts 1500 gebruikers. Dit aantal is inmiddels gestegen tot maar liefst 8,1 miljoen! En daar blijft het niet bij..

 

Clubhouse is the new hype on social media

2. Celebrities op Clubhouse

Wanneer kreeg het aantal gebruikers nou echt een boost? Dat was toen Elon Musk, de CEO van Tesla, ruim anderhalf uur in gesprek ging met Robinhood CEO Vlad Tenev. Daarmee tikte Elon Musk als eerste de 5000 followers aan! Sindsdien is Clubhouse een grote hype en doen ook andere celebrities mee, zoals famous TikTokker Sara Dol en BN’er Bas Smit. De app biedt dus de mogelijkheid om in contact te komen met mensen waar je normaal gesproken tegenop kijkt. Hoe cool is dat!

 

Elon Musk was one of the first celebrities to enter Clubhouse

3. Zei iemand gastenlijst? 

Wist je dat je alleen deel kunt nemen aan Clubhouse als je wordt uitgenodigd door een bestaand lid? Zie Clubhouse als een exclusieve club, waar je alleen binnenkomt als iemand je op de gastenlijst zet. Mensen willen zo graag een uitnodiging dat er allerlei advertenties op online marktplaatsen staan om tegen betaling een uitnodiging te ontvangen. Hoe bizar is dat?!

 

You can drop into any Clubhouse conversation you want

4. Live audio gesprekken

Clubhouse is een een app die volledig draait om live audio. Daarmee onderscheidt het zich van andere sociale media kanalen. Wij kunnen begrijpen dat Clubhouse een hype is, aangezien het voeren van sociale gesprekken in real life momenteel niet meer zo vanzelfsprekend is.

 

In Clubhouse you work with different rooms

5. Voor iedereen wat wils

Clubhouse bestaat uit verschillende kamers, waarin verschillende gespreksonderwerpen worden besproken. Wil je alles weten over social media of over LinkedIn? Er is voor iedereen wat wils! Je kunt aanschuiven bij een gesprek dat jouw interesse trekt, maar je kunt ook zelf een kamer aanmaken om met vrienden, of vreemden te praten. Clubhouse biedt daarmee de perfecte mogelijkheid om op een coronaproof manier nieuwe mensen te leren kennen! Waar wacht je nog op?

 

Phone listening to Clubhouse

6. Nog even geduld Android gebruikers…

Wist je dat Clubhouse iOS only is? Lucky basterds! Android gebruikers kunnen dus niet deelnemen aan de app. Maar wees niet getreurd! De app heeft namelijk aangekondigd dat er een Android versie aankomt, deze moet alleen nog gemaakt worden. Geloof ons Android gebruikers, het is het wachten waard!

 

Clubhouse is available soon on Android

Hey YOU! Je hebt GEEN covid-19 test/vaccin bewijs nodig om onze locaties te bezoeken (wij volgende de Nederlandse regelgeving voor musea)

Koop tickets Westfield Koop tickets Amsterdam