Robotland in België: Waar technologie en plezier Samenkomen

Wat is Robotland?

Ooit afgevraagd hoe het zou zijn om in een wereld te leven waar “Bob de Bouwer” en “Superbrein” elkaar ontmoeten? Welkom in Robotland in België, een technologiepark dat niet zomaar een museum of pretpark is—het is een ‘stroop-uit-de-mouwen’ ervaring. Gelegen naast het prachtig gerestaureerde douanemagazijn bij het station van Essen, belooft Robotland plezier voor jong en oud.

Het museum is uitgerust met het echte werk: robotarmen, kranen, graafmachines, laders en allerlei pneumatische en hydraulische snufjes. Het gaat hier niet alleen om kijken; het gaat om aanraken, voelen en begrijpen hoe technologie werkt.

Wat is er allemaal bij Robotland te doen?

Voor de Kleintjes

  • Koppel een goederenwagon: Voel je als een treinconducteur.
  • Fietsen in virtual reality: Fiets door de Grand Canyon zonder je stoel te verlaten.
  • Voetballen met perslucht: Gewoon, omdat het kan.
  • Eendjes vissen met een robotarm: Zo cool als het klinkt.

Voor de volwassenen

  • Rijden op een Bobcat: Altijd al een stoerder voertuig willen proberen?
  • Segway Tours: Rijdt rond en voel je futuristisch.

Spelenderwijs Leren

Wat Robotland onderscheidt als musem, is de praktisch-educatieve kant. Kinderen leren hoe technologie werkt door er daadwerkelijk mee aan de slag te gaan. En laten we eerlijk zijn, het zijn niet alleen de kinderen die leren.

Robotland Aanbiedingen

Bij Youseum kan je via onze partner vakantieveilingen voordelig naar Robotland. Robotland is geen doorsnee dagje uit. Het is een mix van educatie en entertainment, waar technologie de hoofdrol speelt. Of je nu als volwassene de passie voor techniek in je ‘eigen kind’ wil aanwakkeren, of gewoon iemand die op een bobcat wil rijden (want, waarom niet?), Robotland heeft voor ieder wat wils.

Robotland in België: Waar technologie en plezier Samenkomen
Robotland in België: Waar technologie en plezier Samenkomen

Youseum.nl
Logo