Stedelijk Museum Amsterdam

Het Stedelijk Museum in Amsterdam is gelegen aan het levendige Museumplein. Het Stedelijk Museum vormt de thuisbasis van een indrukwekkende collectie moderne en hedendaagse kunst. De grote diverse collectie aan tentoonstellingen biedt een breedt scala kunst uit de 20ste en 21ste eeuw.

Essentiële informatie over het Stedelijk Museum Amsterdam

AdresMuseumplein 10, 1071 DJ Amsterdam, Nederland
OpeningstijdenDagelijks: 10:00 – 18:00 uur
ToegangsprijsVolwassenen: €20, Jongeren (13-18): €10
Telefoonnummer+31 (0)20 5732 911
Websitewww.stedelijk.nl

De kunstcollectie in het Stedelijk Museum

Het Stedelijk Museum heeft een rijke collectie die bezoekers door de wereld van moderne kunst aan de hand meeneemt. De permanente collectie omvat werken van gerenommeerde kunstenaars zoals Vincent van Gogh, Marc Chagall, en Andy Warhol. Het zijn niet alleen de ‘oude’ kunstenaars die in die museum een mooi plekje krijgen; het museum zet ook de spotlight op hedendaagse kunstenaars.

Welke grote kunstwerken hangen er in het Stedelijk Museum?

  • De chagall collectie: Een betoverende reeks werken die je meeneemt op een reis door de dromerige werelden die Chagall meesterlijk creëerde.
  • Warhol’s pop art: Duik in de kleurrijke, kritische wereld van Andy Warhol’s popart en ontdek hoe hij de consumptiemaatschappij aan de kaak stelde.
  • De abstracte expressie: Ontdek de emotionele intensiteit van abstract expressionisme door de ogen van kunstenaars zoals Jackson Pollock en Willem de Kooning.

Hedendaagse Impuls

Het Stedelijk museum maakt er een prioriteit van om een springplank te zijn voor hedendaagse kunstenaars. Door tijdelijke tentoonstellingen, krijgen jonge innovatieve kunstenaars de kans om hun werk te tonen aan een breed publiek.

Programma’s en Evenementen in het Stedelijk Museum

Met een breed scala aan educatieve programma’s en evenementen streeft het Stedelijk Museum naar een dieper begrip en waardering voor moderne en hedendaagse kunst, voor zowel jong en oud. Dit doet het museum onder andere door workshops en lezingen te organiseren.

Lokale en Globale Invloed

Met zijn uitgebreide collectie en programmering heeft het Stedelijk een belangrijke invloed op zowel de lokale als de internationale kunstgemeenschap. Het dient als een belangrijke schakel tussen Amsterdam en de bredere wereld van moderne en hedendaagse kunst.

Youseum.nl
Logo