NEMO Science Museum in Amsterdam

Amsterdam, bekend om zijn historische architectuur, tulpen en grachten, bezit ook een wonder van moderne architectuur en wetenschap – het NEMO Science Museum. Gelegen op het Oosterdok, is NEMO niet te missen dankzij zijn opvallende groene, bootvormige gebouw ontworpen door Renzo Piano.

Informatie NEMO Science

AspectDetails
LocatieOosterdok 2, 1011 VX Amsterdam, Nederland
Openingstijden10:00 – 17:30, Dinsdag – Zondag
TicketprijsVolwassenen: €17,50, Kinderen (t/m 3 jaar): Gratis
Websitenemosciencemuseum.nl

Ontdek de wetenschap bij NEMO Science

Het NEMO Science Museum is niet zomaar een museum; het is een waar speelparadijs voor de nieuwsgierige mensen onder ons. Met vijf verdiepingen vol interactieve tentoonstellingen is er genoeg te beleven. De tentoonstellingen laten je de wetenschap achter alledaagse dingen zoals licht en geluid ontdekken, tot aan het verkennen van het heelal​.

Het is het grootste wetenschapsmuseum van Nederland, waar bezoekers op een leuke manier de wetenschap en technologie kunnen ontdekken. Je kunt er reusachtige zeepbellen blazen, een enorme kettingreactie bekijken, of zelfs je eigen DNA onderzoeken​. Perfect voor een schoolreisje of een dagje uit met het gezin!

Bezoekerservaringen NEMO Science

Het NEMO Science Museum krijgt een goede beoordeling van 4,2 op Yelp, wat laat zien dat bezoekers het een fijne plek vinden​​. Bezoekers waarderen vooral de interactieve ervaringen en de verschillende exposities die zowel leerzaam als leuk zijn. Een bezoeker merkte op dat het museum “voor ieder wat wils” biedt.

Een bezoeker die onlangs naar Amsterdam verhuisde, vertelde dat zijn bezoek aan het NEMO Science Museum een “echt interactieve ervaring” was​​. Voor veel Nederlandse kinderen, en ook volwassenen, is een bezoek aan het NEMO Science Museum een leerzaam uitje dat ze niet snel zullen vergeten​​.

Exposities die de Tijd Transcenderen

In NEMO ga je op een tijdreis, terug naar oude ontdekkingen en vooruit naar toekomstige innovaties. De tentoonstelling ‘Fenomena: Science throughout the Ages’ bijvoorbeeld, brengt je terug naar oude ontdekkingen en laat zien hoe deze kennis wordt verspreid en wat het huidige onderzoek is​.

Youseum.nl
Logo