Moco Museum Amsterdam

Moco Museum, oftewel het Modern Contemporary Museum, is een particulier instituut gevestigd in het hart van Amsterdam, op het iconische Museumplein. Met een tweede vestiging in Barcelona, Spanje, onderscheidt dit museum zich door zijn toewijding aan moderne en hedendaagse kunst. Het doel van dit museum is om kunst zo toegankelijk mogelijk te maken voor een breed en jong publiek.

Een historische locatie met een moderne twist

Gelegen in de historische Villa Alsberg, ontworpen in 1904 door Eduard Cuypers, de neef van Pierre Cuypers (de ontwerper van Amsterdam Centraal Station en het Rijksmuseum), mengt het Moco Museum een rijke historie met een moderne uitstraling. Sinds de oprichting in 2016 heeft het museum zich snel gepositioneerd als een must-see attractie in Amsterdam’s beroemde museumdistrict.

Oprichters met een visie

De drijvende krachten achter het Moco Museum zijn Lionel en Kim Logchies, eigenaren van een moderne kunstgalerie in Amsterdam’s Spiegelkwartier. Met een diepe connectie in de wereld van moderne kunst, hebben zij het Moco Museum gecreëerd om internationale grootheden zoals Banksy te introduceren aan een breder en jonger publiek in Amsterdam.

Wat zeggen bezoekers over het Moco Museum?

Met een indrukwekkende beoordeling van 4.5 op TripAdvisor en een plek in de top 100 dingen om te doen in Amsterdam, wordt het Moco Museum gewaardeerd om zijn unieke collecties van moderne, hedendaagse en straatkunst. Bezoekers zijn vooral te spreken over de Banksy-collectie. De algemene consensus is dat het museum een verfrissende afwisseling biedt met zijn focus op modernere kunstvormen.


Belangrijkste Informatie Moco Museum

Openingstijden09:00 AM – 08:00 PM
LocatieMuseumplein, Amsterdam
Beoordeling4.5 (TripAdvisor)
Aanbevolen duur1-2 uur

Youseum.nl
Logo