Micropia Museum Amsterdam

In het hart van Amsterdam staat een museum dat een ode brengt aan het microscopische leven, het Micropia Museum. Het Micropia Museum is een bijzondere; hier worden alle kleine- en onzichtbare dingen ineens erg groot. Het is niet zomaar een museum; het is ’s werelds eerste microbenmuseum, dat opende haar deuren op 30 september 2014.

Over het Micropia Museum

Micropia is meer dan alleen een plek om naar exposities te kijken; het biedt een gedetailleerde blik op een wereld waar we vaak niet mee bezig zijn, maar die essentieel is voor ons leven. De missie is eenvoudig maar betekenisvol: het verkennen van de onbekende wereld van micro-organismen en de bezoekers laten inzien hoe belangrijk deze kleine levensvormen zijn. Of het nu bacteriën, algen, schimmels of archaea zijn, Micropia toont aan dat het microscopische leven interessant, mooi en vooral belangrijk is.

Het museum is een plek waar wetenschap en verwondering hand in hand gaan, waar bezoekers van alle leeftijden, maar vooral aanbevolen voor acht jaar en ouder, kunnen duiken in de wereld van het kleine en ontdekken hoe microben onze wereld vormen.

Belangrijke Informatie

OpeningstijdenToegangsprijzenAanbevolen Leeftijd
10:00 – 17:00Volwassenen: €17,508 jaar en ouder
Kinderen (0-12): Gratis
Studenten: €10,00
Onderwijs: €5,00

Bezoekerservaringen

Micropia is niet zomaar een museum; het is een ervaring die bezoekers erg waarderen. Op Yelp heeft het museum een score van 4,5 uit 17 beoordelingen. Reizigers op Tripadvisor beschrijven het museum als ‘verbazingwekkend’, ‘modern’ en ‘mooi en educatief’.

Innovatie en Onderscheidingen

Sinds de opening in 2014 heeft Micropia veel internationale prijzen en nominaties gekregen. Dit laat niet alleen zien hoe uniek het museum is, maar ook hoe waardevol het is op educatief gebied. De vernieuwende manier waarop Micropia micro-organismen laat zien, wordt erkend en gewaardeerd door de museumwereld.

Educatieve Programma’s

Micropia zet sterk in op educatie met programma’s die bedoeld zijn om scholieren en studenten te inspireren. Het museum geeft een blik op een wereld die we vaak niet zien en stimuleert een beter begrip en waardering voor de microben die in onze wereld leven.

Educatieve FocusBeschrijving
Schoolprogramma’sSpeciale programma’s voor scholen om de microbenwereld te verkennen.
Cursussen en WorkshopsDiepgaande cursussen en hands-on workshops over microbiologie.
Online Educatief MateriaalOnline bronnen en leermaterialen voor docenten en leerlingen.

Youseum.nl
Logo