Madame Tussauds Amsterdam

Bij een bezoek aan Amsterdam mag een uitstapje naar Madame Tussauds niet ontbreken. Gelegen op de Dam, onthult dit wereldberoemde wassenbeeldenmuseum een scala aan beroemdheden in was. Van zingen met Adele tot een onderonsje met onze koning Willem-Alexander, het kan allemaal. Maar wat maakt Madame Tussauds zo bijzonder en hoe is het ontstaan? In dit artikel duiken we in de wassen wereld van Madame Tussauds.

Belangrijkste Informatie

OpeningsurenToegangsprijzenAdresDichtstbijzijnde OV-halte
10:00 – 20:00Volwassenen: €24,50Dam 20, 1012 NP AmsterdamTramhalte Dam
Kinderen: €20,50

De geschiedenis van Madame Tussauds

Marie Tussaud, geboren als Marie Grosholtz in 1761, begon haar carrière in de kunst van het wassenbeeld maken onder begeleiding van Dr. Philippe Curtius. Tijdens de Franse Revolutie maakte ze maskers van guillotine. Na vele jaren van reizen en het tonen van haar collectie, vestigde ze zich in Londen en opende ze het eerste Madame Tussauds museum in 1835.

In 1971 werd de magie van Madame Tussauds naar Amsterdam gebracht, waar het sindsdien een iconische attractie is geworden. Het museum vertelt niet alleen het verhaal van Madame Tussaud zelf, maar ook dat van de vele figuren die in was zijn vereeuwigd.

Een rijke collectie wassenbeelden

De collectie van Madame Tussauds Amsterdam is een fascinerende mix van internationale en Nederlandse beroemdheden, historische figuren, sportlegendes en nog veel meer. De personages worden gepresenteerd in ’thematische zones’, wat een boeiende reis door de tijd en verschillende culturen voor de bezoeker creëert.

  • Film zone: Poseer naast sterren als Johnny Depp of Angelina Jolie.
  • Muziek zone: Deel het podium met Lady Gaga of laat je stem horen met Adele.
  • Sport zone: Neem het op tegen Lionel Messi of meet je krachten met onze Epke Zonderland.

De kunstenaars van Madame Tussauds besteden veel tijd en aandacht aan het creëren van realistische wassenbeelden. Het proces van het maken van een beeld neemt gemiddeld drie tot vier maanden in beslag en vereist een bundeling van vaardigheden van meerdere specialisten.

Youseum.nl
Logo