Anne Frank Huis Amsterdam

Het Anne Frank Huis is niet zomaar een museum; het is een reis door de tijd die de bezoekers terugbrengt naar de donkere dagen van de Tweede Wereldoorlog. Gelegen in het hart van Amsterdam, is dit huis waar Anne Frank en haar familie zich verborgen hielden voor de nazi’s. Het huis vertelt nu het verhaal van Anne Frank, een jong Joods meisje dat een dagboek bijhield tijdens haar tijd in onderduik.

Snel Overzicht

AspectDetails
LocatiePrinsengracht 263-267, Amsterdam
OpeningstijdenCheck website
ToegangsprijsCheck website
Gemiddelde duur1 uur
FotografieNiet toegestaan
Aanbevolen leeftijd10 jaar en ouder
ToegankelijkheidVeel trappen, moeilijk voor mensen met mobiliteitsproblemen

De geschiedenis van het Anne Frank Huis

Het Anne Frank Huis brengt de bezoekers dichter bij de realiteit van de Holocaust, een sombere periode in de geschiedenis. Het huis aan de Prinsengracht is niet alleen een stille getuige van het leed dat Anne en haar familie doormaakten, maar het symboliseert ook de miljoenen stemmen die werden gesmoord tijdens de Holocaust.

Anne Frank’s dagboek, dat ze “Kitty” noemde, biedt een diepgaande blik op haar leven, haar angsten, en de dagelijkse realiteit van het leven in onderduik. In het museum krijgt men een beeld van de tijd waarin Anne leefde, door een tijdlijn van 34 gebeurtenissen tussen 1914 en 1960, waarbij de oude schuilplaats een museum werd op 3 mei 1960.

Een ontroerende ervaring

Bij binnenkomst in het Anne Frank Huis begint de reis in het verleden. De kamers, hoewel leeg, komen overeen met de echo’s uit het verleden. De originele voorwerpen, foto’s en citaten langs de route vertellen het verhaal van Anne Frank en de anderen die daar ondergedoken zaten. De bezoekers ervaren dit verhaal door citaten, foto’s, films en originele voorwerpen zoals de boekenkast die de ingang naar de schuilplaats verborg en de foto’s in Anne’s kamer.

Praktische informatie voor bezoekers

Het Anne Frank Huis is gelegen in het stadscentrum van Amsterdam, op Prinsengracht 263-267. De ingang van het museum is om de hoek, op Westermarkt 20. Het is een wandeling van 20 minuten vanaf het Amsterdam Centraal Station, of neem tram 13 of 17 en stap uit bij de halte Westermarkt, op 10 minuten lopen van de Dam. Een bezoek duurt gemiddeld een uur. Er zijn veel trappen in het Anne Frank Huis, dus als je moeite hebt met lopen kun je problemen ondervinden met het beklimmen van de steile trappen.

Fotografie en leeftijdsbeperkingen

Fotografie is niet toegestaan in het museum om de originele items te beschermen en overlast voor andere bezoekers te voorkomen. De aanbevolen minimumleeftijd voor kinderen is 10 jaar, maar het is aan de ouders om te beoordelen of hun kind klaar is voor zo’n serieus onderwerp.

Audiotour en Café

De audiotour is essentieel voor je bezoek aan het museum. Het voorziet je van meer informatie over de vervolging van de Joden, de Tweede Wereldoorlog en de ondergedoken mensen. Na je bezoek kun je even zitten en praten in het museumcafé, genietend van een prachtig uitzicht op de Prinsengracht. Ze bieden een breed scala aan warme en koude dranken, evenals verschillende snacks en lunchgerechten. Het café is alleen toegankelijk via het museum.

Verrijk je kennis in de museumwinkel

In de museumwinkel kun je het Dagboek van Anne Frank, de museumcatalogus, ansichtkaarten of een van de vele andere publicaties kopen. Je aankoop helpt het Anne Frank Huis bij het behoud van het museum en draagt bij aan hun (educatieve) activiteiten. De winkel houdt dezelfde openingstijden aan als het museum en is alleen toegankelijk via het museum. Betaling is alleen mogelijk met bankpas of creditcard.

Youseum.nl
Logo