Mini Europa Belgie: Reizen naar 80 steden op 1 plek

Heb je ooit in een paar seconden van de Big Ben in Londen naar de Eiffeltoren in Parijs willen reizen? Dan heb je geluk, dit is namelijk mogelijk bij Mini Europa in Brussel, waar je de sfeer van 80 Europese steden kunt proeven centraal op één plek.

Wat is Mini Europa?

Mini Europa, geopend in 1989, is een miniatuurpark aan de rand van Brussel. Het is als een verzameling van Europese monumenten. Met meer dan 350 modellen op een schaal van 1:25 kun je iconische bouwwerken bekijken uit de beroemdste steden van Europa. Het is een leuke en snelle manier om te zien hoe veelzijdig Europa is op het gebied van architectuur.

Belangrijkste feiten over het Europa Museum

  • Schaal van de bouwwerken: 1:25
  • Aantal bouwwerken: 350+
  • Aantal steden vertegenwoordigd: ~80
  • Jaarlijkse bezoekers: 350,000

Locatie, Locatie, Locatie

Mini Europe is gelegen naast het Atomium, een andere iconische bezienswaardigheid in Brussel. Je kunt er gemakkelijk een dag van maken door beide te bezoeken. Het park is een groot succes en trekt jaarlijks zo’n 350.000 bezoekers.

Het vakmanschap

De aandacht voor detail in sommige van deze miniaturen is verbazingwekkend. Neem bijvoorbeeld het stadhuis van Brussel, hiervoor zijn bijna 300 onderdelen met de hand gebeeldhouwd voor dit. Of wat dacht je van de kathedraal van Santiago de Compostela? Daar is maar liefst 24.000 uur aan gewerkt.

Meest bijzondere monumenten

MonumentAantal uren werkKosten (€)
Stadhuis van Brussel
Santiago de Compostela Cathedral24,000
Grote Markt van Brussel370k

Meer dan alleen monumenten

Mini Europa is niet alleen een tentoonstelling van bouwkundige hoogstandjes. Het park is gevuld met bewegende windmolens, vrachtwagens, treinen en boten. Vergeet ook de uitbarstende Vesuvius niet.

Voor wie is het museum?

Als je met kinderen reist, is deze plek een absolute aanrader. Maar het is niet alleen voor de kleintjes; ook volwassenen kunnen het vakwerk en de kans om in één dag door Europa te “reizen” waarderen.

Bij het toegangskaartje zit standaard een audiogids die je begeleid door alle monumenten heen. Er wordt zelfs een route voorgesteld, zodat je overal rustig de tijd voor hebt.

Aanbiedingen en korting Mini Europa

Via onze partner Vakantieveilingen scoor jij jouw tickets voor Mini Europa het aller voordeligste. Bied mee vanaf 1 euro.

Mini Europa Belgie: Reizen naar 80 steden op 1 plek
Mini Europa Belgie: Reizen naar 80 steden op 1 plek

Youseum.nl
Logo