Hoe is het om stage te lopen bij Youseum?

January, 10th 2020

werken bij een start-up laptop kantoor

Stage lopen bij een start-up

Twee maanden geleden liep ik voor het eerst binnen bij het –pas 1 week geopende-  Youseum. Ietwat laat was ik begonnen met het zoeken naar een stageplek, maar op de valreep kwam ik in contact met deze artexperience waar het helemaal draait om jou als kunstwerk.

werken bij een start-up startupday school

Ik wist niet goed wat ik kon verwachten van het werken bij een start-up, maar ik had zin om als communicatie stagiaire aan de slag te gaan bij dit bedrijf. De start-up sfeer was goed merkbaar. Iedereen was all over the place en ik merkte dat het hele team zich – letterlijk – 24/7 inzette om van Youseum een goedlopende attractie te maken in Amsterdam.

research werken bij een start-up

Zelf ontdekken

Youseum staat voor een plek waar je wordt uitgedaagd om zelf te ontdekken, te experimenteren en creatief te zijn. Dit is precies hoe ik op mijn eerste dag werd uitgedaagd om ook te werk te gaan. “Je mag altijd vragen stellen als je iets niet begrijpt, maar we hebben het wel fucking druk”. Het werken bij een start-up betekende voor mij dus het begin van een ontdekkingsproces, maar dat was het nog net zo goed voor de rest van het team. Deze manier van werken heeft mij juist veel gebracht en heeft ervoor gezorgd dat ik heb geleerd door vooral veel zelf te doen.

kantoor team werk

Wat ik meeneem uit mijn stage bij Youseum

Ik voelde me vanaf het begin betrokken bij alle werkzaamheden en ik kreeg meteen wat taken waar ik verantwoordelijk voor zou zijn tijdens mijn stageperiode. Van flyers maken tot het beantwoorden van reviews op Tripadvisor en Google. Daarnaast bestond een groot deel van mijn stage uit het beheren van de social media kanalen van Youseum. Posts inplannen voor Instagram, stories maken en ook heel veel – in de ‘funky’ Youseum-stijl – reageren op wat bezoekers over ons hebben geplaatst.

smartphone camera

Ik heb gewerkt met tools zoals WordPress en MailChimp waar ik het bestaan nog niet van afwist en ik heb nog genoeg andere dingen geleerd die ik meeneem uit de afgelopen 2 maanden. Ik ben blij dat ik onderdeel ben geweest van deze start-up en dat ik de groei van Youseum zo direct mee heb kunnen maken. 

 

Thank YOU Youseum!