10 Verborgen Selfie Spots in Amsterdam

May, 14th 2020

verborgen selfie spots Amsterdam

Bij Youseum gaan we natuurlijk voor de beste selfie. Wij Amsterdammers weten dan ook alle verborgen spots, en ons eigen museum natuurlijk! Je kunt natuurlijk de reguliere en toeristische route doen. Poseren bij een molen, een scheef huis of bij de grachten… Maar dat is te laat gegrepen voor jou. Hier zijn 10 spots die de locals kennen en toeristen van dromen.

 

1. Het café in het Eye museum

Échte Rasamsterdammers kijken niet om naar Noord. Het is ook wel 5(!) minuten op de gratis pont. Deze eerste spot is maar een paar minuutjes lopen van de pont. Dus het is zeker de (kleine) moeite waard. Met een kopje koffie kijk je door enorme ramen uit over het IJ. Ontdek de huidige tentoonstelling in het museum. En eet ook vooral een koekje (of drie).

lugares escondidos en Amsterdam

Photo by @gogomantv.

2. NDSM

Nu je toch in Noord bent – blijf nog even! De volgende spot was ooit een scheepswerf waar kunstenaars en andere creatievelingen nu in zitten. Al jaren worden er gave optredens en kleine festivals gegeven. Of er wordt gechilled aan de waterkant.

lugares escondidos Amsterdam

Photo by @soikku.

3. Het dakterras van de Openbare Bibliotheek Amsterdam

Als je dichtbij het centraal station bent, volg dan de geparkeerde fietsen naar het Oosten en loop voorbij het Chinese restaurant op het water (grootste van Europa!). Na een klein stukje doorlopen vindt je de trap van de OBA. Neem hier de lift naar de bovenste verdieping en bewonder de volledige skyline van Amsterdam. Op het dak is ook lunch beschikbaar.

lugares escondidos Amsterdam

Photo by @anikovillalba.

4. De geheime tafel bij Skek

Terug naar het centrum? Ga naar dit café voor een hapje of een drankje. Maar kom vroeg! Want boven is een extra tafel verstopt, bovenaan een houten wenteltrap. Als je de plek hebt bemachtigd, laat hem niet meer los!! Zorg er voor dat je je territorium markeert. Met bier, natuurlijk.

lugares escondidos Amsterdam

Photo by @darron__74__g.

5. Prinseneiland

Ga naar het Westen, naar dit beroemde buurtje uit de zeventiende eeuw. De huizen met de luiken werden gebouwd als hoofdkantoren voor familiebedrijven in die tijd. Dit is nog steeds even van de meest authentieke wijken van Amsterdam. Dus, ga even weg van de drukte in het centrum. En ontdek de wijkjes op deze eilanden waar de originele bruggen, straten en oude raamkozijnen nog zijn zoals ze er honderden jaren geleden ook waren.

hidden selfie spots Amsterdam

Photo by @evgeny_amsterdam.

6. ‘’Little Italy’’ in de Jordaan

Ten Westen van het centrum, bij ‘De Negen Straatjes’ ligt (niet helemaal officieel) het ‘’Little Italy’’ van Amsterdam. Het is niet zoals je zou verwachten. Er staan mannen met accordeons, serenades te zingen. Maar dit deel van de stad is wel prachtig tijdens ‘Golden hour’ (hét uur van de selfie), en als je bij Café de tuin daarna een pilsje drinkt. Kun je de Westertoren zien uitsteken boven de huisjes.

hidden selfie spots Amsterdam

Photo by @amsterdamwithalocal.

7. Het park dichtbij de Heineken Experience

Onze hoofdstad zit bomvol parken. In elke buurt is er minstens één. Maar Amsterdam heeft ook heel veel kleine plekjes en plaatsjes die je kunt bezoeken. Tegenover de Heineken Experience bijvoorbeeld. Steek de Stadhouderskade over, en vindt een van de verborgen parkjes van de stad. De selfies worden gaaf!

hidden selfie spots Amsterdam

Photo by @imjardi.

8. De brug over de Universiteit van Amsterdam

Net buiten het centrum zijn ze daar; de prachtige en eigentijdse grachtenpandjes. De Roeterseiland campus van de UvA is hier geen uitzondering van. In 2018 was het gebouw (eindelijk) af. Het hoofdgebouw gaat als een soort brug over de gracht. In echte, moderne Amsterdamse stijl. Schiet een paar mooie foto’s tijdens de zonsondergang. Je Instagram-pagina zal erop vooruit gaan!

hidden selfie spots Amsterdam

Photo by @bflaviaa

9. Het Lloyd hotel in Oost

Het Lloyd hotel in Oost is geopend in 1918 en sinds toen komen er non-stop internationale gasten, royals, immigranten en vluchtelingen. Ook tijdens de oorlogen. Het hotel staat bekend om de iconische stijl van de Amsterdamse School. De foto’s die je bij dit gebouw maakt zullen lijken op een film van Wes Anderson.

hidden selfie spots Amsterdam

© Albert Bakker

10. De Entrepotdok

Last but not least, dit vroegere warenhuis in Oost. Is nu een van de beste verborgen selfie spots. Op een zonnige dag maak je hier prachtige foto’s. Én als je geluk hebt, staat er een giraffe op de foto. Artis is namelijk om de hoek!

hidden selfie spots Amsterdam

Photo by @iamsterdam.